Вие четете...
Новини, International

Важни новини по делото на петимата кубински заточеници в САЩ

Адвокатът на единия от Петимата кубински герои, заточени в затвора на САЩ, даде показания под клетва в понеделник, 20 август 2012 г., доказвайки, че марионетното радио „Радио/ТВ Marti“, излъчващо от Маями тайно е заплатило милиони долари на американски журналисти, за да могат чрез преднамерени и тенденциозни публикации да повлияят на членовете на съдебното жури срещу кубинецът Херардо Ернандес и другите от Петорката.

Мартин Гарбус, изтъкнат адвокат по граждански права, доказва в своето изложение, че американското правителство е настройвало ангажираните от съда заседатели срещу петимата кубинци с помощта на американското правителствено радио/ТВ Marti и най-нагло е подкупило журналисти, за да осъществи информационна кампания, осъждаща и очерняща Петимата герои.
Както се изясни, някои плащания, извършени към журналистите, са били секретни, което се подвърждава от отказа на правителството на САЩ да даде обяснения по въпроса. По този начин, има основания тези Средства за масова информация да бъдат наречени агенти, а не журналисти. Налице е съществуването на правителствен план, разработен, за да се повлияе върху оценката на потенциалните съдебни заседатели по начин, който би изпратил Петимата кубинци в затвора, добави адвокат Гарбус.
„Всеки долар за всяка статия, изображение, радио или телевизионно шоу, който е бил даден за тази секретна програма, е нарушил същността на правосъдието“, пише адвокат Гарбус.
Радио/ТВ Marti и почти една дузина журналисти от Южна Флорида, посочени в показанията, дадени под клетва, в типичния си истеричен маниер отричат тези факти, макар документите, с които се доказва тяхната съпричастност и плащанията за „услугата“, са на разположение на адвокат Гарбус и на съда. За пореден път стана ясно, че Петорката не е получила справедливост в съдебната зала в Маями. Политическа партия Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ се надяват, че след обнародването на тази информация сред световната общественост – даже и сред най-аполитичните хора – няма да останат никакви илюзии за случилото се с петимата кубинци. Героите на Куба трябва да бъдат освободени веднага!
Позор за американското правосъдие!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

август 2012
П В С Ч П С Н
« Юли   Септ »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: