Вие четете...
История

Плачете за България – Държавата на разврата…

Атаката срещу творчеството на първия българин-комунист, срещу творчеството на поета-революционер Христо Ботев беше нещо очаквано. Реакцията на българския народ – също. Малко са националните ни герои, че с лека ръка да затваряме страниците на историята за тях. И в словесната вакханалия, която се разгоря, отекнаха думите на маститият учен акад. Георги Марков. Той заяви буквално „Не може да се цензурира един автор от 19 век с оглед началото на 21 век“.

Академикът е прав, но…

Защо родната философска мисъл не допуска цензурирането на творбите на автори отпреди 150 години, но няма нищо против да цензурира философски идеи със същата давност. Какви са тези двойни стандарти?

Не допускаме преоценка на творчеството на Ботев от съвременна гледна точка, но сме категорично съгласни и отстояваме правото си да плюем обилно върху политическите идеи на същия този Ботев с оглед на интересите на управляващата класа.

Даваме простор на идиотски тези, които разкриват собствената ни неграмотност и философска нищета, като отричаме същността, демократизма и човечността на комунистическата идея, но не допускаме съвременните ни схващания и промитите ни мозъци да заклеймят литературата и изкуството, които са връстници на тази идея.

Какво всъщност се случва?
Избирателност и лицемерие, Госпожи и Господа!
Ако искате да бъдете коректив и пример за честност трябва да кажете: „ Историята има своя път. Лош или добър – той е такъв какъвто е. И Ботев, и комунистическата идея промениха нашия свят към по-добро и ни завещаха да продължаваме тази борба“.

Ако на някого тези истини не му се харесват – то той е един обикновен неграмотен дебил, който може да служи единствено за реклама на памперси, но не и да определя съвременната политика. Отричайки комунизма и делото на комунистите, Вие отричате човешкия прогрес и демокрацията. Отричайки Ботев, Вие отричате борбите на българския народ и българските комунисти. Прикривайки комунистическата част от биографията на Ботев, Вие се опитвате да изопачите историята и да се наредите на опашката на чиновниците и експертите от Комисията за защита от дискриминация.
Комунизмът има своя български родоначалник и той се казва Христо Ботев. Това е историческият факт, който съвременните епигони на пазарната мисъл не могат да преглътнат и ще продължават да правят опит след опит, за да заличат спомена за този велик българин.
Ще успеят ли?
Да! Ще успеят.

Ще успеят така, както успяха да внушат  на народа ни, че е прекрасно на негов гръб да живеят и да преуспяват стадо меркантилни капиталистически гризачи…

Ще успеят, защото, за да бъдеш комунист и за да се опълчиш срещу капитализма, трябва да носиш в себе си поне частица от искрата на ботевия плам… Трябва да бъдеш истински българин.
Истинският българин не дели хората по националности, а се бори за всечовешкото добруване…
А сега: Плачете за България – Държавата на разврата!
Автор: Павел Иванов

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

август 2012
П В С Ч П С Н
« Юли   Септ »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: