Вие четете...
Новини

Съюзът на комунистите е категоричен: Зад атентата в Бургас не стои Иран

Съюзът на комунистите в България разпространи чрез БТА до всички средства за масова информация писмо до Негово Превъзходителство посланика на Ислямска република Иран. В писмото се казва:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОСЛАНИК ,
ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО,
Във връзка с терористичните действия извършени на територията на Република България изразяваме категоричната позиция на несъгласие на Съюза на комунистите в България, че зад извършения терористичен акт стои Иранската държава. Ние декларираме това наше убеждение, защото :
– Дългогодишните връзки, изградени на базата на добрите приятелски взаимоотношения между Република България и Ислямска република Иран са доказали партньорства, които не биха допуснали нарушаване на интересите на двете страни. Ето защо не вярваме, че ислямска република Иран и иранското правителство биха посегнали на мирни граждани на територията на република България.
– Ние се противопоставяме на такива позиции, които формират обществено мнение и насаждат омраза между страните от Близкоизточния регион.
– Изразяваме тревогата си, че каквито и военни действия да се предприемат срещу Иран това ще бъде катастрофа не само за региона, но и за цялата планета, защото ще активизира дълбоката социално-икономическа и политическа криза в света и ще радикализира етнокултурните и религиозни конфликти на планетата.
Ние вярваме в позицията на иранския народ за изграждане на един по-добър свят, основан на равнопоставеност и справедливост в отношенията между народите в света.
Дълбоко сме убедени в добрите приятелски отношения изградени в годините на партньорство и приятелство между нашите страни и народи и заедно ще се борим да посрещнем предизвикателствата пред бъдещето, което ни настига.

София, 30 . 07. 2012 г.
ЦЕНТРАЛЕН КОМИТЕТ НА СЪЮЗА НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

август 2012
П В С Ч П С Н
« Юли   Септ »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: