Вие четете...
Новини

Трагедията в Бургас тежи на съвестта на властта

Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ дълбоко скърбят за загиналите в резултат на чудовищното и варварско престъпление, извършено на бургаското летище на 18 юли 2012 година.
Ние изказваме искрено съчувствие на семействата на загиналите и пострадалите, на техните близки и роднини по повод на застигналата ги скръб.
Това подло престъпление не бива да остане безнаказано. Виновниците трябва да получат своето справедливо наказание. Българският народ никога няма да намери оправдание за мотивите, които са станали причина за това злодейство.
Престъпниците, извършили този терористичен акт, преследват внушаването на дестабилизация и страх сред обикновените хора.
На никого не е позволено да хвърля в опасност спокойствието и здравето на хората, безнаказано да отнема най-святото и безценното – човешкия живот.
Заедно с това ние напомняме на българското правителство, че този терористичен акт е пряко следствие от агресивната политика, която България води като член на НАТО, като част от военни коалиции, насочени срещу суверенни държави и народи по света.Въпреки многократните ни предупреждения все още български военни контингенти продължават да маршируват в чужди земи, да налагат милитаристична политика за гарантиране на имперските интереси на САЩ и на ЕС. Българските правителства са се превърнали в слуги на чужда воля и чужди сметки. Така нашите собствени управляващи превръщат миролюбивия ни народ и страната ни в пряка военна цел, в кървава жертва на терористични групировки.
Ние обвиняваме правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов за бургаската трагедия, лишила от живот и ранила обикновени граждани от Израел и Русия. Терористичният акт в Бургас е естественият прогнил плод на една агресивна и човеконенавистна политика, която трябва да бъде категорично пресечена.
За да се промени тази ситуация България трябва спешно да прибере всички свои военни части, да излезе от НАТО, да се откаже от всички военни договори, насочени срещу живота на чужди граждани и целостта на чужди държави.
Днес такава политика е по силите единствено на една социалистическа държава, която отстоява последователно принципите на мира, справедливостта, солидарността и международното сътрудничество.
Само по този начин ние ще прекратим убийствата и тероризма, ще излезем от мрака и безпросветността и ще тръгнем към добротата, към светлината, към сигурността и към един свят без насилствена смърт и мизерия.
Поклон пред паметта на загиналите невинни граждани!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юли 2012
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: