Вие четете...
Новини, International

Уго Чавес: с всеки изминал ден се чувствам все по-добре

Президентът на Венецуела Уго Чавес съобщи, че с всеки изминал ден се чувства все по-добре, затова здравословното му състояние няма да бъде препятствие за успешното провеждане на избирателната кампания за държавен глава. Изборите във Венецуела са насрочени за 7 октомври. “Благодаря на Бога и медицината, на кубинските и венецуелските лекари, които ме лекуваха”, – каза той в понеделник (00:12 ч. на 10.07 2012 г. българско време) на прес-конференция.
Лидерът на боливарската революция съобщи, че независимо от заетостта си, свързана с многобройните му задължения като президент, дисциплинирано изпълнява всички лекарски препоръки и всяка сутрин се разхожда. “Разбира се, вече не съм същият горд жребец, който бях на 40 години, когато излязох от затвора, но по време на вчерашната разходка аз за първи път (след хирургическата операция) преминах от ход в бегом”, – разказа Чавес. При това президентът не изключи, че в най-скоро време ще се върне към любимата си игра бейзбол, която много му липсвала.
След като през юни миналата година на Чавес бе направена първата операция по отстраняване на злокачественото образувание, той премина през четири курса химиотерапия: три в Куба и един във Венецуела. През октомври той обяви, че е победил рака, но след няколко месеца по време на контролно медицинско изследване лекарите откриха нова разсейка в областта на таза, т.е. на същото място, откъдето бе отстранено по-рано злокачествено образувание. В края на февруари образуванието бе отстранено в хаванска клиника, в която Чавес бе опериран през миналата година. След това той премина курс на лечение с лъчева терапия, извършвайки постоянни посещения в Куба.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юли 2012
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: