Вие четете...
Новини, International

Чавес призова левите движения от Латинска Америка да променят света

Президентът на Венецуела Уго Чавес призова левите движения в Латинска Америка да реализират дълбок план за промяна на света и да не допуснат хегемонията на капитализма, съобщи канал Telesur.
Чавес държа реч в Каракас по време на форума Сан Паулу, в който взеха участие няколко стотин делегати от партии, организации и прогресивни леви движения от страните в Латинска Америка и Карибския басейн.
“Предлагам ви да помислите по следния въпрос: какво конкретно ще направим, за да променим света, който имаме днес”, – каза Чавес.
По думите му, сега трябва да се положат материалните и духовните основи за създаването на новия свят.
Чавес отбеляза, че битката за преход към социализма ще бъде спечелена. “Не говоря за изборите, защото има нещо много по-важно. Говоря за сражението за прехода към новия свят във Венецуела”, – отбеляза президентът.
Чавес смята, че днес има всички условия за началото на интернационално и социалистическо настъпление по целия свят. “Възмущението достигна до младежите във Франция, Гърция, Чикаго, дори до Израел. Ние сме солидарни с тези хора и с новите младежки движения, които започнаха борба с хилядите демони – средствата за масова информация и репресии”, – заяви Чавес.
Именно прогресивните правителства на страните от Латинска Америка днес се намират в първите редици на борците за идеалите на хуманизма, подчерта президента на Венецуела.
В заключение Форумът Сау Паулу прие решение да обяви 24 юли за Ден на световна солидарност с Боливарската революция на Венецуела.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юли 2012
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: