Вие четете...
Новини, International

Уго Чавес подписа девет икономически договора с Белорусия

Президентите на Венецуела и Белоруссия Уго Чавес и Александър Лукашенко подписаха девет договора за икономическо сътрудничество между двете страни в сферата на нефтодобива, енергетиката и рудодобивната промишленост. В хода на церемонията по подписване на документите в президентския дворец “Мирафлорес” ръководителите на двете държави отбелязаха, че общото число на партньорските договори в сферата на двустранното икономическо партньорство надвишава вече 200.
“Александър Лукашенко е лидер с голяма духовна мощ, политик, притежаващ прекрасен геополитически поглед, – заяви Чавес. – Ние добре знаем колко той разчита на съвместните ни планове в най-различни области”. Прекрасен пример за двустранното икономическо сътрудничество лидерът на боливарската революция нарече откритото в неговия роден щат Баринас социално предприятие за монтиране на белоруски камиони, наречено “МазВен”. “С Белорусия ни обединява не само стратегическият съюз, но и братството между нашите народи”, – заключи Чавес.
“Ние пристигнахме толкова отдалеко, не за да станем по-богати, а за да предадем на венецуелските специалисти промишленици технолигии и да окажем на Венецуела помощ в развитието на собствена промишленост”, – каза Лукашенко. Според думите му, стокооборотът между Белорусия и Венецуела се е увеличил за последните 5 години повече от 200 пъти – от 6 милиона долара през 2006 г. до 1.3 милиарда долара през 2011 г. Независимо от хилядите километри, които разделят държавите, те успешно си взаимодействат в такива области, като добива на нефт и газ, нефтохимия, енергетика, селско стопанство, а също и в културната, научната и образователната сфери.
След завършване на официалната визита във Венецуела Лукашенко, който е на турне из латиноамериканските страни, ще пристигне в Еквадор. Преди Каракас той посети Куба.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2012
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: