Вие четете...
Новини, International

Марио Монти: имаме седмица да спасим еврозоната

Министър-председателят на Италия Марио Монти пердупреди за апокалиптични последици след срещата на лидерите на ЕС следващата седмица, говорейки за спиралата на смъртта, най-вече от гледна точка на политиката, пише The Guardian.
“Италианският лидер трябва да проведе преговори с канцлера на Германия Ангела Меркел, с президента на Франция Франсуа Оланд и с министър-председателя на Испания Мариано Рахой с надеждата, че четирите големи държави от Евросъюза ще могат да продължат пътя за пробив в кризата по време на срещата следващата седмица”, – отбелязва изданието.
В интервю за The Guardian и други водещи европейски издания Монти заяви, че без успешното завършване на срещата “спекулативните атаки на отделни страни ще нарастват постоянно”, – съобщава изданието.
“Значителна част от Европа ще трябва да продължи да се примирява с много високия процент лихва, което ще оказва влияние върху държавите, а косвено и върху фирмите. Това пряко противоречи на твърдението, че ни е нужен икономически ръст”, – предупреждава той.
“За да излезем в добра форма от кризата в еврозоната и европейската икономика, ни трябва още по-голяма интерграция”, – убеден е Монти. При това, според думите му, срещата няма да реши проблемите бързо, “общественото мнение, а също и становищата на правителствата и парламента…ще се обърнат против засилване на интеграцията”.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2012
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: