Вие четете...
История, International

Аз съм комунист! А ти какъв си?

Аз съм комунист! А ти какъв си?
Искам социална справедливост и равенство! А ти какво искаш?

Да, аз наистина съм комунист! Не бесепар, а комунист! Разликата е огромна. Аз и хилядите като мене (комунисти или симпатизанти) сме против капитализма и експлоатацията! БСП не е против капитализма, значи е за него, защото поне засега друг вариант на управление на една държава няма, няма как и вълкът да е сит, и агнето – цяло! Или капиталът е господар, или хората!
А срещу мен и хилядите като мен са другите, тези които са анти-нас, тези които подкрепиха СДС в площадните шумотевици преди малко повече от 22 години, тези които се наричат антикомунисти. Те са за капитализъм и за експлоатация – за това да има неприлично богати и бедни и пропаст между тях! Предполагам, че повечето от тях тайничко се надяват да се промъкнат в групата на неприлично богатите – било, защото са наследили някоя фабричка от дядо си, която социализмът поддържаше и модернизираше, или защото са понатрупали нещичко в мътните води на демокрацията, когато никой не търсеше сметка за нищо.
И от едната, и от другата страна всички ние сме хора и сме българи! И се превърнахме в анти хора, един срещу друг вместо един за друг!
Тези срещу комунистите, антикомунистите, са гласовити, и още как! А не бяха ли те тези, които с екзалтираността си и с наивността си дадоха възможност на великите лидери и лидерки на СДС (помните ги всички, нали) да сложат начало на голямата ликвидация на България! И въпреки това сега в един глас те обвиняват ‚комунистите‘, и то всички, без изключение. И пропускат факта, че комунистите в България и техните симпатизанти са доста голяма част от българския народ. Защото именно социализмът на БКП даде на милиони възможността от екплоатирана класа да се превърнат в нещо като средна класа – с работа и прилични доходи, даващи им възможност да се образоват, да се лекуват, да си почиват. А сега и те, редовите комунисти, тези, които не са се подвизавали във властта са в същата лодка, в която са и редовите седесари. Всички еднакво са засегнати от настъпилата ‚демократична‘ разруха, грабежи и некомпетентност на разноцветните правителства вилняли 22 години. Всъщност ако конспирационните теории и слухове са верни бихме могли да кажем, че това, общо взето, бяха способни правителства – послушно и успешно, може би дори предсрочно изпълниха поставените им отвън задачи. И разбира се, усвоиха и полагаемото им се заплащане за добре свършена работа!
А демокрацията? В цял свят ‘демокрацията’ такава каквато я измисли капиталът се дискредитира, народите протестират, а ние все още я чакаме и се караме помежду си. Не е ли време да разберем, че дали ще е СДС, дали ще е БСП, дали ще е някогашното БКП, във всички партии… се оформят 2 групи: групата на ‘лидерите’ и групата на ‘редовите членове’. В първата лидерите се възползват от дадената им от членовете власт – за себе си и за послушниците си; във втората – редовите членове с наивитета си и бездействието си съдействат на лидерите си да грабят страната и да обричат народа на гибел. И тези редови членове от коя да е партия са на един хал в момента! Нужно ли е да се обиждат един друг за радост на реститутите и на ограбващите ги управници? На практика какво се получава – безкрайни приказки против комунистите, слагащи редовите комунисти в един кюп с червената номенклатура! Не много коректно! И по аналогия редовите комунисти би трябвало да бъдат против редовите седесари, слагайки ги също в един кюп със синята седесарска номенклатура. И защо не – защо трябва да има двойни стандарти – каквото за едните, такова за другите! Един безкраен процес, на който краят не се вижда. А това, което е нужно е алтернатива, която да бъде добра за всички граждани на републиката.
Цели 22 години мутри и народни избраници разсипваха държавната икономика и грабиха като за световно! И какво друго бихме могли да очакваме от капитализъм още повече в отсъствието на опониращия социализъм, колкото и несъвършен да е бил той. Настъпление срещу хората! Грабеха и крадяха, грижата за хората беше най-последното нещо, което можеше да им дойде на ум! Резултатът: наследството от тези 22 години на разруха и ликвидация е такова, че и най-големият гений на икономиката и политиката да застане начело на държавата с години няма да може не само да стабилизира страната , но и да предприеме нещо за положителното и развитие!
За тях, за грабителите и рушителите това ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО е добре дошло! И ако продължим да се поддаваме на масираната им манипулация, ще има да страдаме още дълго, може би безкрайно. Само едно масово обединение и една мощна опозиция могат да доведат до промяна положителна за обикновените хора!
Казах, че съм комунист! Но ако думата не ви харесва, ще кажа: хуманист съм! За социална справедливост и хуманност! За възстановяване на човечността, така ужасно липсваща в нашето общество! А вие за какво сте? За човечност и състрадание или за егоизъм и алчност? Какво искате да бъде нашето човешко общество, какво да наследят децата ни и внуците ни? Какви сте?
Емилия Скот

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,602 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2012
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: