Вие четете...
"Че Гевара" - България, История, Новини

Пловдив се поклони пред Ботев и загиналите за свободата на България

Десетки граждани и представители на институциите се поклониха пред делото на гениалния поет и революционер. Специално по повод Деня на загиналите в борбите срещу турското робство, фашизма и капитализма цветя пред бюста на първия български комунист поднесоха и представители на Съюза на комунистите в България.
В словото си писателката Величка Настрадинова зададе трудния за съвремието ни въпрос – „Какво правим днес, за да осъществим заветите на Ботев и Левски“?
„Минутата, в която ние – българите спираме хода на ежедневието, за да почетем Ботев и загиналите за свободата на България е за разговор със себе си – с нашето познание за историята и за символите на нацианалната ни гордост, спомен и поклон пред тях и провокация към съвремието, в което днес трудно ги намираме“ – това споделиха пловдивчани, които отклониха маршрута на съботната си разходка, за да поднесат цвете на паметника на Христо Ботев.
Паметникът на Ботев прие венците и цветята за 2 юни с няколко липсващи букви върху постамента си, а от общината поеха ангажимент да възстановят надписа с безсмъртното „Той не умира”.
Именно отговорността за това как пазим заветите на великите си умове бе акцент в словото на писателката Величка Настрадинова, която в своите думи вплете полемиката на Ботев, актуална и днес.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2012
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: