Вие четете...
Новини

Комунистите заплашват бъдещето на БСП

Експертният екип на Съюза на комунистите потвърди изводите на социолозите, а ръководството на СКБ заминава в Солун на среща със СИРИЗА и ККЕ

Според проучване, проведено о
т автентичната българска левица, българските граждани се чувстват заплашени в изявяването на политическите си пристрастия. 28% от анкетираните смятат, че в България няма политическа свобода и политческата активност може да им донесе единствено проблеми на работното място.
67% от анкетираните са заявили, че не виждат основание за оптимизъм в близкото си бъдеще, а 73% се чувстват излъгани и бедни.
81% от гражданите са на мнение, че съвременната система е обречена да генерира кризи и че от кризите полза имат само богатите.
Доверие към ГЕРБ има едва в 20% от анкетираните, докато БСП печели 12% одобрение, което е малко повече от получения за социалдемократите пропорционален вот на местните избори през 2012 година.
Тези резултати обясняват защо хората не очакват предсрочни парламентарни избори и защо губят вяра в политическата структура на Народното събрание..
Ако днес се проведат предсрочни избори ГЕРБ очаквано ще получи 23,4%, БСП 14,8%, ДПС 7,3%. Останалите парламентарни партии не успяват да преодолеят 4%-та бариера.
Меглена Кунева и нейният експеримент успява да концентрира в себе си 5,2% от гласовете на гражданите.
Голямата изненада идва от факта, че Съюзът на комунистите в България, като представител на автентичната радикална българска левица, успява да предизвика интерес и електорално внимание сред 4,2% от гласоподавателите, а медийните му изяви получават одобрение сред 13,7% от допитаните.
Битката за лявото пространство тепърва предстои и експертите прогнозират стесняване и ограничаване на вличнието на БСП сред тази част на политическия спектър. Напълно вероятен става и т. нар. „гръцки“ вариант, в който БСП като еквивалент на ПАСОК започва да генерира единствено загуби и започва да се идентифицира единствено като част от политическия център, докато комунистите възстановяват естествените си позиции.
Ръководството на Съюза на комунистите в България е планирало в близките дни да проведе срещи с представители на СИРИЗА и Комунистическата партия на Гърция в Солун.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2012
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: