Вие четете...
"Че Гевара" - България, История, Новини, International

Нямаме нужда от олигарси и капиталисти – време е да поискаме друга власт!

Ние трябва да спрем да вървим по течението на лъжливите надежди. Нашите научни анализи и прогнози се потвърждават всекидневно. Днес дори още по-бързо. Народът не трябва да остава повече във властта на разочарованието и апатията, а трябва да разкрие своя справедлив гняв. Народът ни не се нуждае от никакви реформи, а от реална власт, от реална демокрация.
Знаем, че няма безболезнени решения. Пътят на промените и сблъсъците, по който сме поели, изисква жертви, но, рано или късно, ще доведе до действително обогатяване на хората. Пътят на примирението, предлаган от всички парламентарни сили и извънпарламентарните капиталистически партии, изисква тежки, безсмислени жертви, предоставя единствено перспективата на вечната мизерия.
Единственото правителство, което може да отговори на действителните нужди на народната борба в условията на кризата е правителство, което едностранно ще отхвърли антинародните споразумения и договори, сътворени от предателската власт през последните 22 години; правителство, което ще изиска срещу членството на България в ЕС да получи икономически и културен просперитет за гражданите на страната. Само по този начин народът може да стане реален, действителен собственик на всички богатства, които той е създал и с които разполага България. Нито една капиталистическа, нито една парламентарна партия днес няма силата, желанието, стремежите да отвори дума за такава промяна. Всички тези партии се стремят към задушаване на Съюза на комунистите и се борят по всякакъв начин, за да не позволят думите на българската радикална левица да достигнат до народа. Това е продиктувано от страх и злоба.
Срещу Съюза на комунистите са се възправили всички партии, които усещат, че, ако властта попадне в ръцете на партия, която защитава и отстоява единствено интересите на българските граждани, то тяхното крадливо благополучие ще свърши в затвора.
Върху Съюза на комунистите лежи историческата отговорност да не се превърне в партия на реформите и да успее последователно да отстоява интересите на хората чрез непрекъсната борба за подобряването на живота, за увеличаването на доходите, за ликвидиране на безработицата, за широк достъп до безплатно образование, здравеопазване и култура.
Смачканите от реалността младежи, работници, жени, пенсионери трябва да застанат единни срещу капиталистическата система и нейните крадливи партии, олигарси и монополи.
Дайте своето доверие и сила на Съюза на комунистите, за да организирате същинската гражданска борба; за да станете част от народния съюз; за да превърнете борбата за отхвърляне на капитализма в победоносна кауза.
Когато Държавата е на колене, Народът трябва да се изправи!

Павел Иванов – Зам.-председател на СКБ и Председател на Движение „Че Гевара“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2012
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: