Вие четете...
Новини, International

Страната на свободните: Принудителен труд, заглушаване и „превъзпитание“ за дисиденти

Шокиращ наръчник на американската армия описва начини, по които „политическите активисти“, включително и американски граждани, следва да се подлагат на индоктринация в превъзпитателни лагери. Също така изброява правила за принудително полагане на труд и за разделяне на политическите затворници чрез методи на изолация.
Освен че съдържа подробни уточнения към психо-оперативните групи как да използват „индоктринационни програми с цел намаляване или премахване на антагонистичните нагласи“ и как да обработват „политическите активисти“ с техники за промиване на мозъците, за да осигурят „подобаващо разбиране и съпричастие към политиката и действията на правителството“, наръчникът изисква политическите затворници да бъдат отделяни от останалите хора в превъзпитателните лагери.
На стр. 284 в наръчника четем:
„Недоволстващите, причинителите на суматохи, опитните агитатори, както и политическите деятели, които се опитат да организират съпротива или да предизвикат смутове в рамките на затворническо-превъзпитателното заведение“, следва да се затварят „в изолирани помещения, за да се възпрепятства досега им с останалата популация.“
Документът изяснява, че лагерите не са само за превъзпитание, а и за принудителен труд. На стр. 277 се казва:
„Задържаните съставляват една значителна трудова сила, както от обучени, така и от необучени индивиди. Тези индивиди трябва да бъдат впрегнати по възможно най-ефикасния начин на работа в различни трудови дейности, свързани с поддръжката на заведението за интерниране – строителни работи, поправки и администация.“
В частта „Метод за администрация на задържания“ на стр. 69 се отбелязва, че оръжията на задържаните трябва да се конфискуват, след което да се приложат методи за осигуряване на „мълчание“, които:
„Пречат на задържаните да общуват един с друг, а също и да вдигат осезаема врява… Заглушавайте шумните задържани, като запушите устата им с мека чиста кърпа и я завържете на тила.“
Както вече писахме по-подробно, тези предписания не се отнасят само до затворниците в Афганистан и в Ирак, но и до американските граждани, включително и спрямо „цивилни задържани“ – такива, лишени от свобода по „съображения за сигурността, за тяхното собствено предпазване от посегателства или защото са извършили наказуемо действие срещу властите“. Всичко това е част от „вътрешните операции за поддръжка на цивилното население“, ръководени от FEMA и от Министерството по национална сигурност (DHS).
Наръчникът описва в детайли идентификацията на задържаните според техния „социално-осигурителен номер“, което за пореден път нагледно потвърждава намерението за прилагането му и спрямо американските граждани. От документа става ясно, че правилата са приложими и за гражданите на местна почва, стига действащият президент да даде изпълнителна наредба за използването на армията при въдворяването на вътрешен ред (което би означавало нулиране на ефекта на Posse Comitatus, закон, който по принцип забранява използването на армията за изпълнението на принудителни мерки срещу гражданите на територията на страната).
Въпреки интереса на тази новина към алтернативните медии, единствените официални медии, които й обърнаха внимание, са Russia Today и Digital Journal. След старателно проучване на документите, Ан Сюел, редакторка на електронното списание Digital Journal, потвърди всички направени от нас изводи в нашата по-ранна статия. А именно, че документът описва как да се превъзпитават политически активисти и че той е напълно приложим спрямо гражданите в страната.
Автор: Пол Джозеф Уотсън @ InfoWars
Превод: Гергана Мълчанова
http://www.otizvora.com

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2012
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: