Вие четете...
Новини, International

Бесепарщината няма край – Калфин продължава да ръси простотии!

„Гръцките реформи са под въпрос“. Така отново се оля евродепутатът Ивайло Калфин по повод гласуването в двете балкански държави в неделя, съобщиха от офиса на евродепутата. Като член на Европейския парламент, Калфин беше част от алтернативната „Тройка“ за Гърция, която излезе с предложения за мерки за някакъв растеж и бутафорна заетост в добавка към налаганите от Европейската комисия, МВФ и Европейската централна банка програми за свиване на бюджетните разходи, за икономии и намаляване на заплатите.

„Гърция влиза в тежка политическа фаза. Както можеше да се очаква, парламентарните избори не решиха нито един проблем, по-скоро поставиха нови. Двете „големи“ партии – „Нова демокрация“ и ПАСОК все още не знаят дали дори обединени, ще успеят да си осигурят мнозинство“, смята евродепутатът.
Според бесепарят и върл привърженик на пазарната икономика (на капитализма) Калфин – сформирането на правителство, което да продължи усилията за бюджетна консолидация, ще е трудно, а дори и да се състави – то ще има крехко мнозинство и яростна опозиция.
„Това ще направи изключително несигурни неизбежните тежки реформи. Същевременно съвсем реален е шансът южната ни съседка да се поеме от политици, които са склонни да отхвърлят сътрудничеството с ЕС по мерките за излизане от кризата, съответно и да рискуват с възстановяване на националната валута. Това не са добри новини за кредиторите на Гърция“, заяви икономистът.
Водачът на втората политическа сила „Сириза“ Алексис Ципрас, който вече предложи на всички леви сили да се обединят зад него за създаване на правителство, отхвърля мерките за реформи, наложени на Гърция от европейската „тройка“ – възмущава се Калфин и продължава да се олива от злоба и яд.
Нека не забравяме, че ПАСОК е социалдемократическата простотия, която е сестра на БСП и отстоява капиталистическата диктатура и статукво в южната ни съседка!
Е, време беше някой да сложи кръст на социалдемокрацията и бесепарщината!
Гордите гърци го направиха вчера! 

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2012
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: