Вие четете...
Новини

Призив-обръщение от Павел Иванов – Зам.-председател на СКБ и Председател на „Че Гевара“-България

На 1 май – Международният ден на труда и работническата солидарност, в гр. София, автентичната българска левица ще проведе своето традиционно митинг-шествие. То започва от 11.00 ч. от Градинката зад Баня Баши Джамия и стига до Народен театър “Иван Вазов”.
По този повод Зам.-председателят на Съюза на комунистите и Председател на Движение „Че Гевара“-България Павел Иванов се обърна с призив:

Уважаеми съотечественици!
Скъпи другари!
Наближава Първи май!

Ние, комунистите, призоваваме трудещите се да застанат в червените редици на протеста, за да отстояваме заедно интересите на Народа на България!
За всички вече стана ясно, че властта не е в състояние да контролира нарастването на цените, не е в състояние да контролира инфлацията. Пропастта между богатите и бедните се увеличава. Държавата не може да обезпечи екзистенциалните потребности на населението. Дребният и средният бизнес са оставени на произвола на бюрокрацията. Продължава ускорената продажба на националните богатства, на земите, на горите, на водите!
България е на ръба на катастрофа – завладяна е от властова, монополна и олигархична престъпност, от корупция и насилие.
Пропастта може да бъде избегната единствено с нова национална политика, гарантираща реална народна власт и прилагане на социалистически икономически практики и модели.
Днес всеки работник разбира: сегашната власт е чужда и противопоставена на интересите на Народа. Тя носи пряка заплаха за България, защото никога капиталистическата измет няма доброволно да смени своя курс заради стремежите на хората на труда.
Тази власт и нейния печалбарски нагон могат да бъдат спрени само от растящата и мощна работническа солидарност на трудовия Народ. От единодействието на всички, които се прехранват с труда на ръцете, на ума, на знанията. Трябва ни упоритост и солидарност. Бързо да възстановим загубеното и смело да вървим по пътя на развитието и прогреса, по пътя на обновения социализъм на 21-ви век!
Вярваме: това е по нашите сили!
Никой, освен нас, няма да върне Държавата в ръцете на Народа, няма да върне правото на достоен труд и пълноценен отдих, правото на безплатното образование и здравеопазване.
Никой, освен нас, няма да принуди олигархията и монополите да върнат на Народа природните и земните ресурси, да възстановят могъщата българска армия и увереността на гражданите в утрешния ден.
1 Май – това е денят, в който гласът на трудовите хора трябва да зазвучи с цялата си мощ.
Това е времето да кажем: „Под родния български трибагреник – Напред, към Социализма!“
Без борба, няма победа!
Да върнем Държавата на Народа!

Павел Иванов
Зам.-Председател на Съюза на комунистите в България
Председател на Движение „Че Гевара“-България

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,296 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2012
П В С Ч П С Н
    Май »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: