Вие четете...
Новини, International

Планетата срещу капитализма

Наближава Първи май, Денят на международната солидарност на трудещите се. В навечерието на този славен ден работниците от различни страни и континенти излязоха по улиците и площадите на своите градове, за да се борят за своите права. На капитализма е обявена решителна и безпощадна битка. По цялата планета…


Аржентина

Национализацията на най-голямата нефтена компания YPF-Repsol, принадлежаща на испанските бизнес-дебелаци, обтегна отношенията между Буенос Айрес и Мадрид. Активистите на Комунистическата партия на Аржентина и редица леви организации, представители на профсъюзите и на работниците от тази компания проведоха в аржентинската столица марш – от президентския дворец те стигнаха до испанското посолство. Покрай президентския дворец участниците в марша изразиха своята подкрепа за президента на страната социалистката Кристина Фернандес, провеждаща курс за реформи в интерес на народа и за национализация на основните предприятия. Покрай посолството на Испания аржентинските работници заклеймиха позорната политика на неоколониализъм, която се води от властите на това кралство.

Гърция
Атина буквално ври от антикапиталистически акции. В навечерието на 1 май представителите на гръцкия пролетариат, Комунистическата партия на Гърция и профсъюзите, поддържащи Комунистическата партия, обявиха провеждането на безсрочни акции за пряко действие, насочени срещу политиката на гръцкото правителство и ЕС.

Мексико
Мексиканските пролетарии и селско-стопанските работници с подкрепата на профсъюзите и правозащитните организации планират на 1 май да проведат редица протестни акции в столицата и в големите градове на страната. Акциите ще са насочени срещу безчинствата на наркомафията и работещите за нея „ескадрони на смъртта“, които тероризират селското население. Участниците в акциите ще изискат от президента и правителството да изведат Мексико от така наречената Северноамериканска асоциация за свободна търговия, която донесе на мексиканските работници единствено мизерия и влошаване на жизненото им равнище.

Чехия
В Прага се състоя протестен марш срещу политиката на правителството, насочена към ограничаване на социалните програми. Представителите на профсъюзите и на редица организация с лява и марксистка насоченост издигнаха глас за спиране на ограничаването на правата на трудещите се.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2012
П В С Ч П С Н
    Май »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: