Вие четете...
Новини

Първомайско шествие в София

 На 1 май – Международният ден на труда и работническата солидарност в гр. София ще се проведе митинг-шествие. То започва от 11.00 ч. от Градинката зад Баня Баши Джамия и стига до Народен театър „Иван Вазов“. Ето информацията от организаторите:

1 май 2012 година
Сборен пункт:
10.30 – 11.00 ч. – Градинката зад Баня Баши Джамия
Маршрут:
ул. „Триадица“
ул. „Сердика“
бул. „Княз Ал. Дондуков“
ул. „Георги С. Раковски“
бул. „Цар Освободител“
ул „Дякон Игнатий“
крайна точка – Народен театър „Иван Вазов“
Отворена асамблея

Патриотизъм! Народовластие! Справедливост!

Скъпи приятели и другари,
На 1 май цялото прогресивно човечество чества Деня на труда и международната работническа солидарност. Но 1 май е ден на изводи и поуки, ден на равносметка. Какво се случи за 20-те демократични години в България?
От 26 място в света по икономическо развитие, България днес се намира на дъното на капиталистическата гробница. Политиката, провеждана от капиталистическите правителства на България доведе до разгром на промишлеността, до ликвидация на селското стопанство, до превръщане на здравеопазването и образованието в страната ни в търговски дружества, в обекти за печалба.
Политиката, провеждана от капиталистическите правителства от 1989 г. до днес доведе до крах на културата, изкуството, до банкрут на народа и хищническото оглозгване на милионите българи.
От космическа сила, каквато беше България до 1989 г., днес държавата ни е превърната в жалък плацдарм на НАТО.
Ние смятаме, че тази политика, която превърна страната ни в бойно поле, в нищожна марионетка на Америка и Западна Европа, в евтина проститутка, продаваща се на крадливите си господари, ние смятаме, че тази политика банкрутира. Тя няма право на по-нататъшно съществуване.
Но господин Бойко Борисов и всички парламентарно представени партии като че ли са слепи за сътвореното. Всички парламентарно представени политически партии неотклонно следват и ще продължат да следват същата либерално-капиталистическа политика, която захвърли България на вонящото световно сметище.
Всичко – от заводите, фабриките, кооперативите, спортните съоръжения до водещите институти и болници, поликлиниките, театрите, библиотеките… – всичко в тази държава днес работи не в името на възраждането на нацията, а в името на гнусната печалба, в името на търговски и олигархични интереси.
Българи, тази власт не ни остави нищо!
Унищожени са цели отрасли от промишлеността, без които ние не можем уверено да гледаме в бъдещето.
Разпродадени на кооперативите, унищожени са българските авиолинии, унищожено е корабостроенето ни, милиони декари са потънали в бурени или са отдадени на арендатори.
Плащаме за образованието и медицинското си обслужване и в същото време умираме по болниците.
Плащаме за съмнителни и прескъпи лекарства и в същото време умираме в домовете си.
Плащаме за съмнителни и прескъпи храни и в същото време бавно, но категорично ни убиват. Те печелят дори от смъртта ни.
Плащаме за обучението си и в същото време нямаме гарантирани работни места и сме принудени да бъдем роби на чужди господари.

Време е всички трудещи се в страната да кажат своето твърдо НЕ!
Време е всички наемни работници да се сплотят около програмата за планово-пазарна модернизация на държавата, около предложените от народа реални мерки, които да ни позволят да обновим държавата, да създадем пълноценно общество, да пуснем в ход най-съвременно производство, което да обезпечи европейски заплати на българина.

Нашата програма гарантира модернизация на основата на патриотизма, народовластието и справедливостта.

Ние смятаме, че природните богатства трябва да служат на всеки гражданин, а не на шепа грабители, които са се впили в тях като пиявици в живата плът на народа.

Ние смятаме, че всеки българин трябва да има гарантирано безплатно образование (включително и висше), трябва да има достойно работно място и да получава достойна европейска заплата.

Ние смятаме, че нашата държава трябва да се оттърве от бедността, от наркоманията, от проституцията, от безработицата, от бездомните, от масовата мизерия и от шепата крадци, които всяка секунда източват кръвта на нацията.

И точно затова на 1 май ви призоваваме да си припомним истината, че няма по-добро оръжие в класовата борба от оръжието на солидарността между работника, селянина, учителя, лекаря, учения, инженера, военния…

Приятели и другари, нека на 1 май, в деня на труда и международната работническа солидарност да поставим новото начало за Родината ни – нека се сплотим и създадем новия патриотичен фронт.
Нашите цели са целите, които българския народ си поставя:
– ревизия на приватизационните договори
– съд и ефективни присъди на крадливите приватизатори
– национализация на природните ресурси и стратегическите отрасли в икономиката
– гарантирани работни места
– гарантирана европейска заплата
– безплатно образование
– безплатно здравеопазване
– не на войните и империалистическата агресия
– достъпни жилища за всеки българин
– мощна българска армия и военноморски флот

Да живее международната солидарност между трудовия народ!

Напред, към новия социализъм – социализмът на 21 век!

Напред към властта на народа!

Победата ще бъде наша!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,045 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2012
П В С Ч П С Н
    Май »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: